MENU

Sierranden

Sierranden en afboordingen worden gebruikt om delen waar klinkers of kiezels liggen te verstevigen en af te scheiden. Door af te boorden kunnen we alsook hoogteverschillen opvangen of creëren.

Een onderdeel van sierranden zijn de boordstenen. Boordstenen ook wel "borduren" worden geplaatst om op een propere manier zones af te scheiden. We kunnen ze gebruiken als afboording voor gazon, kiezeltjes, een tuinpad,... Bij de aanleg van een oprit,tuinpad,… zijn boordstenen een -bijna- onmisbaar aspect. Zij zorgen er namelijk voor dat de klinkers of tegels niet los komen te zitten. Ziet u niet graag die rand? Geen probleem, we kunnen ze namelijk ook verdoken plaatsen, wat u de mogelijkheid geeft om aarde of gras over de boordsteen aan te leggen.

Een ander onderdeel zijn de pallisades. Palissades of tuinpaaltjes zijn ideaal om perkjes af te bakenen van de rest van de tuin of het terras. Ook kunnen deze worden gebruikt als boordplaat of kantopsluiting of kan er een creatieve bloembak mee gemaakt worden.
Vietnamees_Graniet
Stapelelementen
Betonpalissades
Palissade_Natuursteen